Jenny Alversjö och Erik Videgård pratar ägg i Nyhetsmorgon. (Bild från TV4)

Stjärnkrögaren: "Har man ägg har man mat"

Stjärnkrögaren Erik Videgård, liksom programledaren Jenny Alversjö älskar ägg. Det gjorde de klart för tittarna i TV4:s Nyhetsmorgon nyligen.

I flera inslag under den aktuella morgonen stod ägget i fokus då Erik Videgård, återkommande gästkock i Nyhetsmorgon, lyfte fram äggets fördelar, gav tillagnings- och serveringsförslag samt tipsade om olika äggrätter från hela världen. Bland annat berättade han hur man gör den japanska äggomeletten tamago och hur man får pannkakans kanter extra frasiga och tunna. Erik Videgård redogjorde också för vad märkningen och den rosa checken på äggen står för.

Kocken Videgård och programledaren Alversjö återkommer gång på gång till att de båda är väldigt förtjusta i ägg. ”Har man ägg har man mat” och ”Ägg är både gott och nyttigt” slog de bland annat fast under inslaget.

 

Se tv-inslaget HÄR. 

  • Branschorganisationen Svenska Ägg
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster
  • Telefon +46 73- 823 08 90
  • Besöks- och leveransadress:
  • Klustervägen 13
  • 585 76 Vreta Kloster